Pisma, ilustracija
Pisma, ilustracija Foto: Profimedia

Robert Fink, koji je 1969. diplomirao na Sveučilištu Michigan konačno je putem Western Uniona dobio telegram u kojemu mu obiteljski prijatelji čestitaju na uspjehu. Ništa ne bi bilo neobično da telegram nije poslan prije više od 50 godina.


Brzojav je 1969. stigao na adresu u gradu Ann Arbor u kojemu je tada s trojicom cimera živio Robert Fink. No stigao je prekasno, dan nakon što je Fink otputovao na daljnje školovanje u New York, pa je on ostao zaboravljen.

Vezani članci Ured Photomata - 3 Stiže jak vjetar u leđa hrvatskim izvoznicima i američkim ulagačima: Ukida se dvostruko oporezivanje sa SAD-om Ilustracija Kažnjavat će građane bez maske: Hoće li se to odnositi i na policajce koji ih ne nose?

U prosincu je brzojav u jednoj od ladica staroga radnog stola u uredu u vlasništvu digitalne marketinške agencije Ann Arbor ICON Interactive otkrila zaposlenica Christina Zaske.

Ugledavši Finkovo ime Zaske je iskoristila društvene mreže da bi ga pronašla i uručila mu telegram.

Fink je danas profesor na Sveučilištu Oakland u Rochesteru, u predgrađu Detroita, od Ann Arbora udaljenom oko 73 km.

"Iznenadio sam se i obradovao saznavši za telegram koji me podsjetio na stare prijatelje", rekao je Zaske. "Vratilo mi je sjećanja i potaknulo da razmislim o prošlosti. Žao mi je što i osobno ne mogu zahvaliti Benu i Lillian Fischman koji su telegram poslali, jer odavno nisu među živima." (Hina)