Bernie Sanders na inauguraciji Joea Bidena - 1
Bernie Sanders na inauguraciji Joea Bidena - 1 Foto: Afp

Poza, fizički razmak, modna kombinacija sa živopisnim rukavicama...sve je to pridonijelo da fotografija senatora Bernieja Sandersa s inauguracije novoga američkog predsjednika Joea Bidena postane internetska senzacija. A sada majica s Berniejevom viralnom slikom može postati dio vaše garderobe, piše CNN.


 

Fotografija na kojoj sjedi prekriženih nogu postala je meme, a njegov stil odijevanja prozvan je ‘mrzovoljnim šikom’.

Sandersovi suradnici iz kampanje odlučili su u prodaju pustiti majice sa sad već legendarnom fotografijom "mrzovoljnog Bernieja" koja je nadahnula nebrojene memeove, a sav prihod od prodaje namijenjen je organizaciji "Meals on Wheels" koja djeluje u senatorovoj matičnoj državi Vermontu i osigurava besplatne obroke za osobe mlađe od 60 godina s kroničnim oboljenjima i invaliditetom.

Crna pamučna sportska majica stoji 45 dolara i proizvodi se u Sjedinjenim Državama.

''Kako ga ne voljeti...''

No čini se da je popularna jednako kao i meme jer trenutačno je zbog velike potražnje rasprodana, stoji na internetskoj stranici putem koje se naručuje. Potencijalni kupci upozoreni su da će možda morati čekati i do osam tjedana na njezinu isporuku.

Sandersovi istomišljenici i brojne druge osobe iz svijeta pohvalile su njegov potez na društvenim mrežama.

Bernie Sanders Reakcije na sliku političara zapalile su internet, i vi ga možete poslati u rodno mjesto

"Kako ne voljeti simpatičnog Bernieja Sandersa koji prodaje sportsku majicu s memeom, a 100 posto prihoda ide u humanitarne svrhe", tvitao je jedan korisnik.

Senator je prije tri dana komentirao brojne reakcije na sudjelovanje u inauguraciji.

"Pa ja sam samo sjedio, nastojeći se ugrijati i obratiti pozornost na ono što se oko mene događa", rekao je uz osmijeh tijekom virtualnog gostovanja u emisiji Late Night Show.