Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''bio je potpuno miran''

Nekoliko sekundi prije eksplozije: Procurila snimka navodnog bombaša samoubojice u crkvi na Šri Lanki

Eksplozije u crkvama u Šri Lanki (Foto: AFP) - 5
Eksplozije u crkvama u Šri Lanki (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp
Snimka nadzorne kamere u crkvi sv. Sebastijana u Negombu na Šri Lanki pokazuje muškarca kako ulazi crkvu s velikim ruksakom na leđima samo nekoliko sekundi prije jedne u nizu eksplozija koje su odnijele više stotina života na Šri Lanki.

Nadzorne kamere snimile su u nedjelju muškarca kako ulazi u crkvu sv. Sebastijana u Negombu, a upravo se za njega sumnja da je odgovoran za najsmrtonosniju u nizu eksplozija koje su buknule na Uskrs na Šri Lanki.

Pročitajte i ovo Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

Dilip Fernando, koji je u posljednji trenutak odlučio otići na misu u drugu crkvu, ispričao je za The Guardian da je dio njegove obitelji ostao u crkvi u koju je ušetao navodni bombaš samoubojica. Kazali su da se radi o mlađem muškarcu, oko 30 godina, a u crkvu je ušao na kraju mise.

''Na kraju su vidjeli mlađeg muškarca kako ulazi u crkvu s torbom na leđima. Podragao je moju unuku po glavi. To je bio bombaš'', ispričao je Fernando i dodao su mu članovi obitelji ispričali da je izgledao veoma mirno, nije se činio uzbuđen.

Podsjetimo, broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 310 u utorak, na nacionalni dan žalosti. Žrtvama je odana počast u utorak s tri minute šutnje.

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima.

Uhićeno je više od 35 ljudi i više od 20 kuća pretraženo je u sklopu istrage. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za samoubilačke napade. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene