Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bugarski nogometaš 22-godišnji Dragan Todorov probudio se iz kome poslije 370 dana i veće može govoriti, priopćeno je iz bolnice 'Sveta Ana' u Varni.


Njegova majka Daniela izjavila je sofijskom dnevniku 'Trud', da su prve riječi koje je njezin sin izgovorio pošto se probudio iz kome bile 'volim te'. 'Do sada nismo mogli shvatiti da je točno da se probudio. Zbog toga i nismo pričali o tome. Bog mi je vratio dijete', rekla je majka.

Vezani članci Policija, ilustracija Sestra mladića pretučenog u Vitezu potvrdila da se probudio iz kome: "Previše ljudi za Vicu moli i čudo se moralo dogoditi" Slika nije dostupna Nevjerojatan slučaj: Nije imao pojma da vlada pandemija iako je dva puta bio zaražen koronom - "Kao da je sve prespavao"

>> Australka se probduila iz kome: Hoću li imati djecu?

Napadač nogometnog kluba 'Levski' teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći 17. siječnja 2010. godine. Nakon liječenja u bolnici u Varni, Todorov je prebačen u jednu kliniku u Njemačkoj, odakle je vraćen jer njegova obitelj nije bila u stanju plaćati 645 eura na dan.

Buđenje iz kome bilo je iznenađenje i za neurologe. 'Uvijek se iznenadimo, a da su se probudili nakon više od godinu dana to je stvarno, stvarno rijetko', rekla je neurologinja Vladimira Vuletić. No, mozak je jedan od najneistraženijih organa i nikada se ne zna što se sve može dogoditi. Nikad se ne može procijeniti kad uistinu više nema šanse. Može se samo čekati i pratiti stanje.

Sjajna je vijest da Todorov govori i da prepoznaje svoje bližnje

Iskustvo kome prošao je i Josip Jelenc. Prije 5 godina također je stradao u prometnoj nesreći. U komi je bio nekoliko tjedana. 'Nisam vidio ništa, čuo sam sve i govorili su mi, budući da nisam sam sebe vidio, da sam imao ono gestikulacije lica', rekao je Josip. A ono što slijedi je kaže dug i naporan oporavak.

Invalidska kolica, oduzetost jedne strane. Trebalo je učiti i ponovno govoriti i hodati. Sada pokušava normalno živjeti, radi na svom vlastitom portalu. 'Ja još uvijek recimo ne znam trčati, to jest, ja mogu trčati, ali onda svi padaju od smijeha jer kao da ubrzano šepam', rekao je Josip.

I Todorova čeka rehabilitacija, liječnici najprije moraju vidjeti u kakvom je stanju njegov organizam. Sjajna je vijest da govori, prepoznaje svoje bližnje. Borbu za potpuni oporavak mladi je Bugarin spreman izdržati, želi se vratiti na nogmetni teren.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju