Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za mozak Sama Schmida, studenta iz Arizone, vjerovalo se da je mrtav. No, 21-godišnjak se probudio iz kome samo nekoliko sati prije nego što su liječnici namjeravali isključiti aparate koji su ga održavali na životu.


Kako su vjerovali da je njegova mozak nakon dvomjesečne kome mrtav, liječnici su željeli donirati organe Sama Schmida, piše ABC.  Sam se, neobjašnjivim čudom, probudio nekoliko sati prije nego što su liječnici isključili aparate.

Vezani članci Prometna nesreća (Foto: rijeka.hr/arhiva/Hrvoje Jelavic/Pixsell) Vera Begić završila u zatvoru: Vrhovni sud povisio kaznu bivšoj riječkoj pročelnici Prometna nesreća između Velike i Češljakovaca - 1 Crna nedjelja: Kod Požege poginuo mladić, dvoje ozlijeđenih, 24-godišnjak stradao i troje ljudi ozlijeđeno kod Rovinja

21-godišnjak je 19. listopada sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći u kojoj su život izgubili njegov prijatelj i cimer. Sam je zadobio teške ozljede mozga i liječnici u lokalnoj bolnici u Tucsonu nisu mu moglo pomoći. Stoga je prevezen u Institut za neurologiju u Phoenixu.

>> Pala u komu nakon što je obojala kosu

No, ni tamo liječnici nisu mogli puno učiniti pa su s roditeljima razgovarali o donaciji mladićevih organa. Kada je sve dogovoreno, Sam se probudio iz dvomjesečne kome. Sada hoda uz pomoć medicinskog osoblja i svakim danom sve bolje i bolje priča. Liječnici su optimistični i vjeruju u potpuni oporavak.

'Ovo je čudo. Zaista, nisam mogla dobiti bolji poklon za Božić', ushićeno je rekla 59-godišnja Susan Regan, Samova majka.