Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Par sati prije isključivanja aparata

Probudio se iz kome kada su poželjeli donirati njegove organe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mozak Sama Schmida, studenta iz Arizone, vjerovalo se da je mrtav. No, 21-godišnjak se probudio iz kome samo nekoliko sati prije nego što su liječnici namjeravali isključiti aparate koji su ga održavali na životu.

Kako su vjerovali da je njegova mozak nakon dvomjesečne kome mrtav, liječnici su željeli donirati organe Sama Schmida, piše ABC.  Sam se, neobjašnjivim čudom, probudio nekoliko sati prije nego što su liječnici isključili aparate.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Ilustracija PROMETNA NESREĆA Nedaleko Sinja automobil naletio na dijete, prevezeno je u bolnicu

21-godišnjak je 19. listopada sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći u kojoj su život izgubili njegov prijatelj i cimer. Sam je zadobio teške ozljede mozga i liječnici u lokalnoj bolnici u Tucsonu nisu mu moglo pomoći. Stoga je prevezen u Institut za neurologiju u Phoenixu.

>> Pala u komu nakon što je obojala kosu

No, ni tamo liječnici nisu mogli puno učiniti pa su s roditeljima razgovarali o donaciji mladićevih organa. Kada je sve dogovoreno, Sam se probudio iz dvomjesečne kome. Sada hoda uz pomoć medicinskog osoblja i svakim danom sve bolje i bolje priča. Liječnici su optimistični i vjeruju u potpuni oporavak.

'Ovo je čudo. Zaista, nisam mogla dobiti bolji poklon za Božić', ushićeno je rekla 59-godišnja Susan Regan, Samova majka.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene