Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik izjavio za medije

Priznanje osuđene na kamanovanje iznuđeno?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Iranke osuđene na smrt kamenovanjem, za britanski list The Guardian izjavio je kako je njegova klijentica bila mučena prije nego što je u programu državne televizije priznala umiješanost u ubojstvo supruga.

Odvjetnik Hutan Kian za The Guardian je kazao kako je Sakineh Mohamadi Aštiani, 43-godišnja majka dvoje djece, bila prisiljena dati intervju, snimljen u zatvoru u Tabrizu, gdje je zatočena već dvije godine.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Ilustracija Izvijestio DORH Užas kod Bjelovara: Prisiljavao muškarca da ga služi, maltretirao ga i držao u nehumanim uvjetima

Žena odjevena u crni čador, koja je predstavljena kao Sakineh Mohamadi Aštiani, priznala je da je muškarac s kojim je bila u intimnoj vezi ubio njezina supruga u njezinoj prisutnosti. No odvjetnik je upozorio kako je to 'priznanje' dobiveno pod prisilom. 'Dok nije konačno pristala pojaviti se pred kamerama, tukli su je i mučili', rekao je Kian.

Glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je kako je London zbog toga 'duboko zabrinut'.

>> Iranka koju čeka kamenovanje: Odvjetnik me osramotio

>> Iranka osuđena za preljub 'zasad' neće biti kamenovana

Brazilski ministar vanjskih poslova Celso Amroim poručio je Teheranu kako bi bilo dobro iskoristiti prigodu i pokazati humanost te omogućiti Iranki da dođe u Brazil koji joj je ponudio politički azil, no iranski veleposlanik u Braziliji Mošen Šaterzadeh je u potpunosti odbacio takvu mogućnost.

'Nismo dobili nikakav službeni zahtjev ili ponudu da se ta žena pošalje u Brazil. Ne raspolažemo nikakvim pisanim dokumentom o tomu', rekao je iranski veleposlanik za novinsku agenciju Agencia Brasil te je dodao kako se 'sudski proces odnosi na Irance' te da 'se ne tiče drugih zemalja'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene