Obavijesti Video Pretražite Navigacija
unatoč prigovorima savjetnika

Princ Charles primio donaciju od obitelji Bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski prijestolonasljednik princ Charles prihvatio je donaciju od milijun funti svojoj dobrotvornoj zakladi od obitelji Osame Bin Ladena, organizatora terorističkog napada 11. rujna 2001. i osnivača Al Kaide, objavio je The Sunday Times.

Iako nema naznaka da su članovi saudijske obitelji počinili bilo kakva zlodjela, ovo otkriće dovest će do pojačanog nadzora nad dobrotvornim organizacijama 73-godišnjeg princa Charlesa, o kojima se već govori u kontekstu optužbi za zloupotrebu.

Nekoliko njegovih savjetnika pozvalo je Charlesa da ne uzme donaciju od Bakra Bin Ladena i njegova brata Šefika, polubraće terorističkog vođe Osame.

Charles (73) je pristao na donaciju dobrotvornom fondu princa od Walesa (PWCF) kada se sastao s Bakrom (76) u Clarence Houseu u Londonu 2013., unatoč prigovorima savjetnika iz zaklade i njegova ureda, piše The Sunday Times.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabetha II (Foto: Profimedia) Dvor u panici Kraljica iselila iz palače, zbog problema koji je nastao u pomoć su joj priskočili i stručnjaci

Ian Cheshire, predsjednik PWCF-a, rekao je da je donaciju dogovorilo pet tadašnjih povjerenika zaklade.

Britanska policija u veljači je pokrenula istragu protiv još jedne Charlesove dobrotvorne zaklade zbog tvrdnji o skandalu s primanjem novca za izdavanje plemićkih titula, u koji je bio upleten saudijski poduzetnik, tajkun Mahfuz Marej Mubarak bin Mahfuz.

Pročitajte i ovo Tiggy Legge-Bourke - 1 nikad nije saznala istinu Princeza Diana umrla je vjerujući u veliku laž o svojem suprugu: "To je jedna od najbolje odigranih prevara u povijesti"

Čelnik te prinčeve zaklade podnio je ostavku prošle godine nakon interne istrage.

Michael Fawcett, bivši sobar princa od Walesa koji je desetljećima bio blizak s nasljednikom kraljice Elizabete II., navodno je koordinirao napore da se Mahfuzu dodijeli kraljevska čast, pa čak i britansko državljanstvo.

Mahfuz odbacuje optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene