Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vincent Butterfield nije htio da se njegov najbolji priajtelj Zac Gossage osjeća kao da je jedini bez kose.


Učenik prvog razreda odlučio je svom najboljem prijatelju koji se bori s rakom pokazati kako razumije kroz što prolazi. Petogodišnji Vincent Butterfield obrijao je glavu u znak podrške prijatelju Zacu Gossageu koji je izgubio kosu zbog kemoterapije, piše Daily Mail.

Vezani članci Petar Grašo, Jelena Rozga Pogledajte kako su Rozga i Grašo tulumarili 2006. godine, prijateljstvo je to koje traje godinama! Slika nije dostupna Dječak obolio od leukemije dva tjedna prije smrti organizirao akciju za beskućnike

Zacu je u lipnju prošle godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, a u tijeku je njegovo liječenje. No, unatoč svemu i dalje svaki dan ide u školu jer se tamo druži s Vincentom.

Novinari su Vincenta pitali zašto je obrijao kosu na što im je odgovorio da je htio da se Zac ne osjeća kao da je jedini bez kose.

Okupili se pod prozorom: Tisuće pjevale božićne pjesme djevojčici koja umire od leukemije

I tu nije kraj njegovim pothvatima. Osim što uči o raku, prikuplja i novac za svog najboljeg prijatelja jer je, među ostalim, naučio i da je kemoterapija skupa.  Prikupio je više od 200 dolara prodajući šalove koje izrađuje sa svojom obitelji.

Vincet je odgovorio i na pitanje što je prijateljstvo. 'To je jedna predivna stvar', rekao je okrenuvši se prema Zacu.

Akutna limfoblastična leukemija je zloćudna bolest krvotvornog tkiva, a rak koji napada krv i koštanu srž najčešće se javlja kod djece stare između dvije i pet godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook