Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Predivna stvar'

Dirljiva gesta: Prvašić obrijao glavu u znak podrške bolesnom prijatelju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vincent Butterfield nije htio da se njegov najbolji priajtelj Zac Gossage osjeća kao da je jedini bez kose.

Učenik prvog razreda odlučio je svom najboljem prijatelju koji se bori s rakom pokazati kako razumije kroz što prolazi. Petogodišnji Vincent Butterfield obrijao je glavu u znak podrške prijatelju Zacu Gossageu koji je izgubio kosu zbog kemoterapije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

Zacu je u lipnju prošle godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, a u tijeku je njegovo liječenje. No, unatoč svemu i dalje svaki dan ide u školu jer se tamo druži s Vincentom.

Novinari su Vincenta pitali zašto je obrijao kosu na što im je odgovorio da je htio da se Zac ne osjeća kao da je jedini bez kose.

Okupili se pod prozorom: Tisuće pjevale božićne pjesme djevojčici koja umire od leukemije

I tu nije kraj njegovim pothvatima. Osim što uči o raku, prikuplja i novac za svog najboljeg prijatelja jer je, među ostalim, naučio i da je kemoterapija skupa.  Prikupio je više od 200 dolara prodajući šalove koje izrađuje sa svojom obitelji.

Vincet je odgovorio i na pitanje što je prijateljstvo. 'To je jedna predivna stvar', rekao je okrenuvši se prema Zacu.

Akutna limfoblastična leukemija je zloćudna bolest krvotvornog tkiva, a rak koji napada krv i koštanu srž najčešće se javlja kod djece stare između dvije i pet godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene