Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica i manipulator

Predator vreba na internetu - Roditelji jedva spasili svoje dijete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lewis Daynes priznao je ubojstvo školarca (14), ali on nije bio jedini kojim je manipulirao putem interneta.

Računalni inženjer koji je priznao ubojstvo školarca (14) nakon što ga je namamio u svoj dom, iskoristio je internet kako bi pokušao izmanipulirati još jednog tinejdžera da ga pozove da dođe živjeti s njim i njegovom obitelji u SAD, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

'John' je 2010. godine imao 13 godina kada ga je Lewis Daynes, koji je ovaj tjedan priznao ubojstvo britanskog tinejdžera Brecka Bednara, odabrao za rad u njegovoj kompaniji.

U samo nekoliko mjeseci par je postao toliko blizak zbog zajedničke strasti prema video igrama da je 'John' sastavio Power Point prezentaciju u kojoj je roditeljima objasnio zašto bi Daynes trebao doći živjeti s njima u Ameriku. Daynesa je prozvao svojim virtualnim bratom i dodao da mu treba mjesto za boravak.

Kći serijskog ubojice opisala život s njim - 'Ne mogu ti reći, draga. Ako ti kažem, ti ćeš reći policiji'

Srećom, 'John' se uspio izvući. Za razliku od Brecka koji je ubijen u veljači, na rođendan svoje majke. I s njim je Daynes putem internetskog foruma razgovarao o zajedničkoj opsesiji - video igricama.

Breck je 16. veljače otišao od kuće rekavši da će prespavati kod prijatelja. Umjesto toga, vlakom je otputovao do Daynesovog doma u Essexu. Uboden je u vrat i ubijen u onome što tužilaštvo naziva 'seksualno ili sadistički motiviranim napadom'.

Na suđenju ovaj tjedan Daynes nije pokazivao nikakve emocije kada je drastično promijenio svoj iskaz.

Roditelji se nisu složili s idejom

Breckom i 'Johnom' ubojica je manipulirao na isti način. Srećom, 'Johnovi' roditelji nisu prihvatili ideju o dolasku, a tinejdžer je ubrzo prekinuo kontakte s Daynesom i njegovom tvrtkom zbog njegovog sve bizanijeg ponašanja.

OPREZ Čuvajte se ovakvih manijaka s Facebooka!

Izvršni direktor udruge koja se bavi sigurnošću na internetu, Tony Neate, upozorio je roditelje na opasnosti koje krije online svijet igrica. Mladi ljudi uvijek moraju biti na oprezu kada dobiju zahtjeve za prijateljstvom i štititi svoj identitet.

Presuda Daynesu očekuje se u siječnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene