Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno, ali istinito

Priča o lopovu kojem je pravosuđe vratilo novac koji je ukrao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski sud donio je odluku kako banka čovjeku koji ju je opljačkao prije 19 godina treba vratiti opljačkani novac u protuvrijednosti od 485.000 kuna.

Ako vas je zbunio uvod, evo pojašnjenja. Otto Neuman radio je u jednoj austrijskoj banci kao manager te je poslovnicu te banke, u kojoj je radio, odlučio opljačkati 1993. godine.

Pročitajte i ovo Žena sa snimke traje potraga Veliki preokret! Javila se žena sa snimke: "To je moje dijete, u paklu sam od nedjelje" Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

>> Nadzorne kamere snimile prizore kao iz akcijskog filma

Neuman je prethodno upao u financijske dubioze pa je za pljačku organizirao još dva pomoćnika, koji su izveli glavni dio pljačke u bečkoj poslovnici banke u kojoj je radio, prenosi orange.co.uk.

Ukradene su zlatne poluge i 1.425.000 kuna, od kojih je vraćen samo ranije naveden iznos, nakon što je policija uhvatila lopove. Kako se povrat imovine nije dogodio na dan kad je i ukradena, osiguravajuća kuća banci je isplatila odštetu, a novac je otad ostao u austrijskom ministarstvu pravosuđa.

Neumanov odvjetnik Herbert Eichenseder medijima je rekao kako ga je nedavno kontaktiralo ministarstvo pravosuđa i zamolilo ga da pomogne u povratu novca njegovom klijentu, koji ga je ukrao.

Novac je prethodno odbila dotična banka, jer smatraju da ne polažu pravo na njega zbog isplaćene odštete od strane osiguravajuće kuće. Sama osiguravajuća kuća isto tako nije htjela uzeti novac, jer kako ističu, nisu bili zbog isplate odštete u gubitku. Ukradeno zlato u međuvremenu je dobilo toliko na vrijednosti da je pokrilo sav novac isplaćen banci.

'Nisam mogao vjerovati što sam dobio od suda, pa sam provjerio i ispostavilo se da je istina', rekao je odvjetnik Eichenseder. Kad je to rekao Neumanu, ovaj je umalo zanijemio, ali mu je dao broj bankovnog računa na koji se taj novac može uplatiti i tako je pljačkaš na kraju ipak dobio ukradeni novac, i to legalno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene