Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka zlatarnice

Nadzorne kamere snimile prizore kao iz akcijskog filma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizori kao iz akcijskog filma snimljeni su nadzornim kamerama u jednom tajlandskom gradu prilikom pljačke zlatarnice.

Zlatarnica Ngarm Silp u Prachuab Khiri Khanu, 320 kilometara udaljenom od Bankoka, tek je jedna u nizu na meti naoružanih pljačkaša. Ali nadzorne kamere koje su postavljene ispred i u njoj, snimile su pucnjavu koja je uslijedila kad je nećak vlasnika zlatarnice pokušao zaustaviti pljačkaše da odnesu nakit, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Sve su isplanirali, ukrali auto, krenuli u pljačku, a onda se dogodilo nešto što nisu očekivali Ilustracija Ruka pravde Žena prepoznala muža u TV prilogu o pljački, ono što je nakon toga učinila sve je šokiralo

Veerapong Imchu, 35-godišnji nećak Jirakarna Pohpoonthanakita,vlasnika Ngarm Silpa, živi u stanu smještenom u blizini te zlatarnice. Kada je shvatio da su u nju provalili pljačkaši, van je izašao s pištoljem kojeg je kupio prije nekoliko godina. Tvrdi da tada nije vjerovao da će ga ikada morati upotrijebiti.

U vrijeme pljačke koja se dogodila u srpnju ove godine, zlatarnica je bila zatvorena, a maskirani razbojnici su u nju provalili usred bijela dana, razbivši staklo. Veerapong je ispričao kao je istrčao iz kuće nakon što je čuo buku te počeo pucati iz pištolja na pljačkaše koji su u tom trenutku krali zlatni nakit sa polica.

>> NADZORNE KAMERE Oprez na bankomatima

'Da nisam imao pištolj i zapucao na njih, oni bi ukrali svo zlato i drugi nakit. Zadovoljan sam što sam uspio spasiti većinu zlata koje je bilo u prodavaonici', rekao je Veerapong.

Jedan od pljačkaša uzvratio je vatru, te natjerao Veeraponga da se povuče. Nećak vlasnika zlatarnice imao je sreću, jer se puška koju su imali pljačkaši zaglavila. Potom je Veerapong ponovno zapucao na razbojnike i oni su pobjegli odnijevši sa sobom 3,8 kilograma zlatnog nakita. Jedan je pljačkaš pri tom ozlijeđen.

Jirakarn Pohpoonthanakit, vlasnik zlatarnice, od tada je pojačao mjere osiguranja, a tajlandskoj je policiji trebalo mjesec dana da pronađe pljačkaše.Snimka ovog događaja tek je nedavno objavljena.

p>DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene