Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

Priča koja će vam slomiti srce, ali i pružiti nadu: Nakon stravičnih ozljeda kujica Dana ipak ima šansu za bolji život

Kujica Dana (Foto: Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama/24ur.com)
Kujica Dana (Foto: Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama/24ur.com) Foto: Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama/24ur.com
Kujica Dana, pronađena u Bosni u nezamislivom stanju - odrezane su joj uši i sve četiri noge - prebačena je u Sloveniju uz pomoć tamošnje udruge za dobrobit životinja. U Postojni je uspješno operirana, pronašla je privremeni dom, a sada čeka fizioterapiju i proteze uz pomoć kojih bi se mogla lakše kretati.

Trogodišnja kujica Dana s užasnim je ozljedama pronađena krajem siječnja na tržnici Arizona u Brčkom. "Sve su joj četiri noge bile odrezane, kao i uši. Iz batrljaka su joj stršale gole kosti", kazala je za 24ur.com Breda Ledinšek iz udruge Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa Ilustracija Zlostavljanje životinja Bacila psa s devet metara, ozljede su bile užasne, njezin čin zgrozio i sud: "Učinila sam joj uslugu"

Slovenska udruga za zaštitu životinja odmah je kontaktirala volonterku Dijanu Knežević, koja je potražila Danu, pružila joj prvu pomoć i odvela je kod veterinara. "Situacija u kojoj sam je pronašla nezamisliva je", ispričala je Knežević. Veterinar je kujici sanirao rane, ali i kazao kako joj ne može pomoći više od toga. Postojala je i opcija da se kujica preveze u Zagreb, no na koncu su je prebacili u Bolnicu za životinje u Postojni, navela je Janja Pilinger, predsjednica udruge Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama.

Knežević je osigurala svu potrebnu dokumentaciju i riješila Danino cijepljenje, ne bi li se kujica mogla bez poteškoća prevesti do Slovenije. Kad je stigla u Sloveniju, veterinari u postojnskoj bolnici utvrdili su da su kujici strašne ozljede nanesene još prije tri do šest mjeseci. "Vjerojatno nikad nećemo saznati zašto je netko to učinio, no svakako je riječ o vrlo, vrlo bolesnoj osobi", kazala je Ledinšek.

Kujica je prošla dvije operacije, a volonteri ističu kako je puna života i veselja. "Uz pomoć stručnjaka želimo joj osigurati bolji život", rekle su Ledinšek i Pilinger. Pred Danom je sada dugotrajni oporavak i fizioterapija. "U budućnosti joj, naravno, želimo omogućiti kretanje. Razgovaramo sa stručnjacima da se izrade proteze za prednje šape, a za stražnje bi dobila kolica", objašnjava Pilinger.

Udruga apelira na sve koji mogu da pomognu Dani. "Troškovi operacije, liječenja, boravka i prijevoza dosad su se popeli na oko 3000 eura, i to smo sve pokrili donacijama, a sada nas čeka trošak za proteze i kolica, ali uvjereni smo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti Dani omogućiti ljepši život", ističu u ovoj slovenskoj udruzi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene