Srpski carinici kod mjesta Kovilj na Dunavu spriječili su pokušaj krijumčarenja 2400 litara nafte preuzete sa stranog broda.

Galerija


Kod sela Gardinovci u Južnobačkom okrugu srpski su carinici u poslijepodnevnim satima prošli utorak uočili dvoje ljudi koji vuku baržu za čamcem te prilaze stranom brodu.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću stanje stabilno, ostaje u bolnici zbog predostrožnosti Migranti se skrivaju u dijelove kamiona (Foto: Uprava Carina RS) - 3 Spremni su na sve: Srpski carinici objavili fotografije gdje se sve migranti zavlače u pokušaju prelaska granice

Nakon nekoliko minuta otvorena barža, na kojoj je bilo vidno da je natovarena gorivom, počela se udaljavati od broda ploveći Dunavom uzvodno, priopćeno je iz carine.

Carinici su, zbog nepristupačnog terena, krijumčare gorivom pratili po kopnu. Krenuli su prema mjestu gdje se čamac s baržom uputio.

Baržu i čamac su pronašli u grmlju pokraj obale, no krijumčara više nije bilo u blizini. Utvrđeno je kako je na barži 2400 litara preuzete nafte.

Uz naftu je pronađena i oprema za njezino pretakanje – plastična burad, crijeva i pretakalica.