Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ogorčenje u Srebrenici

IZRICANJE PRESUDE VRATILO NAJGORA SJEĆANJA 'Gledao sam svojim očima stotine ubojstava srpske vojske '95. godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srebrenica je simbol stradanja od Karadžićevih zločina - no Srebreničani nisu zadovoljni presudom Radovanu Karadžiću. Dapače, nakon izricanja presude zavladalo je potpuno ogorčenje.

Bošnjaci u Srebrenici krajnje su ogorčeni presudom od 40 godina zatvora Radovanu Karadžiću, jer su očekivali da Karadžić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasljeđe Haškog suda NACIONALIZAM, NEMORAL I KULTURA LAŽI Od poricanja žrtava do veličanja ratnih zločina Slika nije dostupna Čitava regija iščekuje Presuda Radovanu Karadžiću povijesni je trenutak

Srebreničani kažu da pravda nije zadovoljena nakon dugog iščekivanja presude bivšem čelniku bosanskih Srba, koji je proglašen krivim za 10 od 11 točaka optužnice, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji se nalazi u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

S druge strane, za većinu bosanskih Srba, Radovan Karadžić je njihov heroj.

U memorijalnom centru u Potočarima mnoštvo ljudi uživo je pratilo izricanje presude Karadžiću. Ponovili su da bez obzira na visinu kazne nitko ne može vratiti njihovu djecu.

"On je nama majkama persudio za sva vremena, taj isti zlikovac, zločinac, on je nama presudio da živimo same", kaže Mira Đogaz iz Srebrenice.

Izricanje presude vraćalo je najgora sjećanja na ratne godine. Nedžad je jedan od rijetkih koji su izbjegli smrt tijekom masovnih ubojstava. 'Gledao sam svojim očima stotine ubojstava srpske vojske '95. godine, Sve sam to vidio svojim očima i nisam zadovoljan kaznom, Vidjeli ste kaznu, nije bitan Karadžić nego je bitna ta zločinačka i genocidna politika i ovim je trebao staviti pečat na tu politiku, Međutim svaka kazna osim doživotne je za mene ništa i ništa ne znači', kaže Nedžad Agdić.

S pogledom na one koje su izgubili, presudu su pozorno pratili i u Kozarcu, jednom od sedam mjesta za koje je sud odbacio optužbe o genocidu.

'Nek nam vrate našu djecu, a evo im slika, nek pogledaju, sram nek ih bude', kažu nam kroz suze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene