Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imat će i veću potporu u parlamentu

Preokret oko Brexita: Premijerka May vraća se na pregovore s EU-om s novim prijedlogom

Theresa May i Jean-Claude Juncker (Foto: Arhiva/AFP)
Theresa May i Jean-Claude Juncker (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Britanska premijerka Theresa May najavila je zaokret u politici oko Brexita i poručila da će razgovarati s Europskom unijom o ponovnom otvaranju dogovora o izlasku iz Unije.

Europska unija već je ranije naglasila da promjene pravnog teksta dogovorenog s britanskom premijerkom Theresom May nisu prihvatljive, no May je rekla predstavnicima britanske vlade da će tražiti upravo to, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Boris Johnson (Foto: AFP) Izlazak iz EU-a do 31. listopada? Johnson krenuo u kampanju za nasljednika May: ''Odgoda Brexita znači poraz'' Nigel Farage, bivši čelnik UKIP-a (Foto: AFP) osnovani u travnju Stranka Brexit skoro osvojila svoje prvo zastupničko mjesto u britanskom parlamentu

Konzervativni predstavnici britanskog parlamenta koji su se pobunili protiv May ranije u siječnju zahtijevaju da promjene kontroverzne irske klauzule budu pravno obvezujuće.

Ti isti konzervativni pobunjenici sad bi mogli podržati premijerku May zbog alternative spomenutoj klauzuli, koju predlaže konzervativni zastupnik Graham Brady.

Mnistar Liam Fox rekao je da bi usvajanje "Bardyjeva" amandmana dalo premijerki May snažan argument za povratak pregovorima s Bruxellesom. Isto tako, dio odmetnutih konzervativaca pokazuje znakove promjene stava i davanja potpore May upravo zbog tog amandmana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene