Henryk Hoser
Henryk Hoser Foto: DNEVNIK.hr

Apostolski vizitator za Međugorje monsinjor Henryk Hoser preminuo je u 74. godini, u petak u varšavskoj bolnici.


Monsinjor Henryk Hoser je u posljednje vrijeme bio hospitaliziran na intenzivnome kardiološkom odjelu bolnice u Varšavi, gdje je i preminuo, priopćili su iz Biskupije varšavsko-praške.

Pripreme i mjere za Veliku Gospu - 1 Spremaju se posebne mjere za proslavu Velike Gospe: ''To je u ovim prilikama strogo zabranjeno''

Papa Franjo Papa Franjo dobro se oporavlja nakon trosatne operacije: ''Doručkovao je i pročitao nekoliko novina''

Papa Franjo imenovao je 31. svibnja 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera, umirovljenoga biskupa Varšave-Praga u Poljskoj, apostolskim vizitatorom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Monsinjor Hoser je rođen u Varšavi 27. studenoga 1942. godine. Bio je član je Družbe katoličkog apostolata. U mladosti je studirao medicinu, a jedno vrijeme je radio kao liječnik i asistent na medicinskoj Akademiji. 16. lipnja 1974. bio je zaređen za svećenika.

Mons. Hoser je obavljao službu i Apostolskog vizitatora u Ruandi, sudjelovao na posebnoj sinodi o Africi, te služio i kao provincijal novoosnovane palotinske provincije u Ruandi i Zairu, a bio je i predsjednikom tamošnje Konferencije viših redovničkih poglavara.

Svoj prvi televizijski intervju za hrvatske medije dao je Dnevniku Nove TV.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju