Preminuo je gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pawel Adamowicz, koji je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu.

Galerija


53-godišnjak, koji je bio na toj dužnosti od 1998. godine, bio je u kritičnom stanju u bolnici nakon operacije koja je trajala više od pet sati, prenosi The Guardian.

Vezani članci Migranti u Bosni i Hercegovini (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Jača pritisak na hrvatsku granicu: "Svakog dana stotine migranata pokušavaju ući u Hrvatsku. Strahujemo i od zaraze..." Migranti u Grčkoj (Foto: AFP) Grčki premijer upozorio na veliki problem: "Europa se mora pripremiti na novi val migranata"

"Nažalost, izgubio je bitku", izjavio je u ponedjeljak poljski ministar zdravstva Lukasz Szumowski. Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja.

Napadač je odmah priveden nakon napada, a u poljskom tisku naveden je kao Stefan W., 27-godišnjak od ranije poznat policiji. Prošlog mjeseca pušten je iz pritvora, a nakon napada stranku preminuloga gradonačelnika okrivio je za njegovo zatvaranje.

Adamowicz je bio omražen u desnim krugovima zbog politike prema migrantima, snažnog zalaganja za prava LGBT osoba, ali za sada nema dokaza da je napad politički motiviran.

Vlada poništila odluku o nabavi izraelskih borbenih aviona: Premijer najavio detaljnu analizu i daljnje korake

Uhvaćen razbojnik koji je napadao starije žene: Prišao bi žrtvi s leđa, gurnuo je i istrgnuo joj torbicu ili novčanik