Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkao u Puli

Uhvaćen razbojnik koji je napadao starije žene: Prišao bi žrtvi s leđa, gurnuo je i istrgnuo joj torbicu ili novčanik

Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 3
Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 3 MUP
Aktualno Galerija Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 3 Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 3 Foto: MUP Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 1 Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 1 Foto: MUP Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 2 Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 2 Foto: MUP +0 Uhvaćen razbojnik u Istri (Foto: MUP) - 4 Galerija 1/4 >>
Pulska je policija uhitila muškarca osumnjičenog da je na području Pule napadao starije žene i otimao im novčanike i torbice.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je osumnjičila 35-godišnjaka za pet kaznenih djela, i to četiri razbojništva i jednu tešku krađu počinjenu na osobito opasan i drzak način.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno

"Prvi napad dogodio se 26. prosinca oko 10:30 u Ulici Rižanske skupštine, kada je počinitelj prišao s leđa 88-godišnjakinji i gurnuo je u dvorište u kojem su se izvodili građevinski radovi. Žena je pala u rupu, a počinitelj joj je ukrao novčanik i pobjegao", kazao je načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić.

Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca oko 14:30, počinitelj je u Stankovićevoj ulici iz ruke istrgnuo novčanik 80-godišnjakinji, a potom je pobjegao s mjesta događaja.

Uhićen u nedjelju

Napadi na starije žene nastavili su se i u ovoj godini pa je tako počinitelj 2. siječnja oko 7:45 u Cankarovoj ulici prišao s leđa 85-godišnjakinji, gurnuo je te joj je ukrao torbicu s osobnim ispravama, bankovnim karticama i novcem.

Već sljedećeg dana oko 11:50 u Vitezićevoj ulici počinitelj je u predvorju zgrade gurnuo 79-godišnjakinju i ukrao joj torbicu s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Obje su žene prilikom napada pale i zadobile teže ozljede te im je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici.

Napadač je uhićen u nedjelju, nakon posljednjeg napada koji se dogodio oko 13 sati u Kovačićevoj ulici. Prišao je s leđa 67-godišnjakinji koja je uzimala stvari iz prtljažnika vozila te ju je počeo udarati ne bi li joj oduzeo torbicu. Žena mu se oduprla te je u napadu lakše ozlijeđena, kao i počinitelj koji je pobjegao s torbicom u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon zaprimljene dojave o razbojništvu policija je krenula u potragu na terenu te je oko 15:15 na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice uhićen 35-godišnjak koji je odgovarao opisu napadača.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjak počinio to, ali i preostala četiri kaznena djela. Time je ostvario protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća kuna. Bit će priveden uz kaznenu prijavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene