Pulska je policija uhitila muškarca osumnjičenog da je na području Pule napadao starije žene i otimao im novčanike i torbice.

Galerija


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je osumnjičila 35-godišnjaka za pet kaznenih djela, i to četiri razbojništva i jednu tešku krađu počinjenu na osobito opasan i drzak način.

Vezani članci Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

"Prvi napad dogodio se 26. prosinca oko 10:30 u Ulici Rižanske skupštine, kada je počinitelj prišao s leđa 88-godišnjakinji i gurnuo je u dvorište u kojem su se izvodili građevinski radovi. Žena je pala u rupu, a počinitelj joj je ukrao novčanik i pobjegao", kazao je načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić.

Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca oko 14:30, počinitelj je u Stankovićevoj ulici iz ruke istrgnuo novčanik 80-godišnjakinji, a potom je pobjegao s mjesta događaja.

Uhićen u nedjelju

Napadi na starije žene nastavili su se i u ovoj godini pa je tako počinitelj 2. siječnja oko 7:45 u Cankarovoj ulici prišao s leđa 85-godišnjakinji, gurnuo je te joj je ukrao torbicu s osobnim ispravama, bankovnim karticama i novcem.

Već sljedećeg dana oko 11:50 u Vitezićevoj ulici počinitelj je u predvorju zgrade gurnuo 79-godišnjakinju i ukrao joj torbicu s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Obje su žene prilikom napada pale i zadobile teže ozljede te im je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici.

Napadač je uhićen u nedjelju, nakon posljednjeg napada koji se dogodio oko 13 sati u Kovačićevoj ulici. Prišao je s leđa 67-godišnjakinji koja je uzimala stvari iz prtljažnika vozila te ju je počeo udarati ne bi li joj oduzeo torbicu. Žena mu se oduprla te je u napadu lakše ozlijeđena, kao i počinitelj koji je pobjegao s torbicom u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon zaprimljene dojave o razbojništvu policija je krenula u potragu na terenu te je oko 15:15 na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice uhićen 35-godišnjak koji je odgovarao opisu napadača.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjak počinio to, ali i preostala četiri kaznena djela. Time je ostvario protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća kuna. Bit će priveden uz kaznenu prijavu.