Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužan ishod

Preminula 95-godišnja žena koju je policajac u staračkom domu pogodio elektrošokerom

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Clare Nowland, ilustracija - 1 Clare Nowland, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Clare Nowland, ilustracija - 2 Clare Nowland, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Clare Nowland, ilustracija - 3 Clare Nowland, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Clare Nowland, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Tjedan dana nakon što ju je policajac pogodio elektrošokerom u staračkom domu, 95-godišnja Clare Nowland je preminula u bolnici.

Clare Nowland, koja je bolovala od demencije, završila je u bolnici s teškim ozljedama opasnim po život nakon što ju je policajac pogodio elektrošokerom u staračkom domu. 

Prijatelj obitelji starije žene Andrew Thaler kazao je da je pogođena elektrošokerom dva puta, u prsa i leđa, zbog čega je pala na pod i zadobila prijelom lubanje i ozbiljno krvarenje u mozgu.

Tjedan dana nakon napada Clare Nowland je preminula, piše BBC.

"S velikom tugom potvrđujemo da je sinoć u Coomi preminula 95-godišnja Clare Nowland", objavila je policija Novog Južnog Walesa i dodala: "Gospođa Nowland je mirno preminula u bolnici sinoć nedugo nakon 19 sati, okružena obitelji i voljenima koji su zatražili privatnost u ovom tužnom i teškom trenutku."

Javnost zgrožena policijskim postupanjem, pokrenuta istraga

Do incidenta je došlo kad su policijski službenici stigli nakon dojave da žena hoda s nožem u rukama u staračkom domu.

Kada je policija stigla u objekt, pronašla je 95-godišnju ženu s nožem za meso.

Službenici i radnici doma pokušali su smiriti situaciju, no Clare je polako krenula prema policiji nakon čega je pogođena elektrošokerom.

''Koristila je hodalicu, ali imala je nož'', kazali su iz policije.

Javnost je ostala zgrožena postupanjem policije, koja je potom pokrenula istragu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u Australiji ''Koristila je hodalicu, ali imala je nož'': Policija elektrošokerom pogodila ženu (95) u staračkom domu

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Australiji Suspendiran policajac koji je elektrošokerom napao 95-godišnju staricu s hodalicom i nožem

U međuvremenu je 33-godišnji policajac Kristian White optužen za tri kaznena djela - nanošenje teške tjelesne ozljede iz nehata, fizički napad s teškom tjelesnom ozljedom kao posljedicom i običan fizički napad. Suspendiran je bez plaće, a na sudu se mora pojaviti 5. srpnja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene