Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijelila Italiju

Nakon 17 godina kome preminula Eluana Englaro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminula je Eluana Englaro, Talijanka koja se nalazila 17 godina u stanju kome, objavio je u ponedjeljak talijanski ministar zdravstva Maurizio Sacconi senatorima okupljenima kako bi raspravili nact zakona koji je trebao spriječiti od suda odobren prekid hranjenja mlade žene.

Talijanski senatori su po primitku vijesti održali minutu šutnje u čast 38-godišnje Eluane koja je umrla tri dana nakon što joj je obustavljeno umjetno davanje hrane i vode. 'Da, napustila nas je', potvrdio je je njezin otac Beppino Englaro za ANSA-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ipak sretan završetak Nemojte to raditi: Muškarac završio u komi zbog nevjerojatnog razloga, liječnici mu dali 4 posto šansi za preživljavanje Slika nije dostupna Pravo na eutanaziju Uskoro možda kraj mukama unatoč Berlusconijevu protivljenju

Talijanski senat se u ponedjeljak popodne okupio na hitnoj sjednici kako bi razmotrio nacrt zakona koji je predložila vlada Silvija Berlusconija kako bi spriječila smrt Eluane Englaro.

Eluanina obitelj je u prosincu od suda dobila dopuštenje da joj se dopusti umrijeti a liječnici su joj u petak prestali umjetnim putem davati hranu i vodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene