Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preminula je Eluana Englaro, Talijanka koja se nalazila 17 godina u stanju kome, objavio je u ponedjeljak talijanski ministar zdravstva Maurizio Sacconi senatorima okupljenima kako bi raspravili nact zakona koji je trebao spriječiti od suda odobren prekid hranjenja mlade žene.


Talijanski senatori su po primitku vijesti održali minutu šutnje u čast 38-godišnje Eluane koja je umrla tri dana nakon što joj je obustavljeno umjetno davanje hrane i vode. 'Da, napustila nas je', potvrdio je je njezin otac Beppino Englaro za ANSA-u.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Mlada žena slovenskog diplomata umrla nakon cijepljenja u Bruxellesu: Žalila se na glavobolju, otečenu nogu, a zatim je dobila i moždani udar Ena i Biserka Šarac Neutješna Biserka Šarac: "Eni je najbitnije bilo da ljudi postanu ljudi. I znam da je pored mene i da ne želi da plačem. Ali previše boli"

Talijanski senat se u ponedjeljak popodne okupio na hitnoj sjednici kako bi razmotrio nacrt zakona koji je predložila vlada Silvija Berlusconija kako bi spriječila smrt Eluane Englaro.

Eluanina obitelj je u prosincu od suda dobila dopuštenje da joj se dopusti umrijeti a liječnici su joj u petak prestali umjetnim putem davati hranu i vodu.