Više suradnika premijera Malte povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine. Maltežani zato već neko vrijeme masovnim prosvjedima traže ostavku.

Galerija


Premijer Malte najavljuje ostavku početkom sljedeće godine. U televizijskom obraćanju, Josef Muscat naciji je poručio kako će se povući nakon što u njegovoj stranci počne izbor za novog predsjednika, koji će automatski preuzeti i vladu. Mnogim Maltežanima to se nije svidjelo. Masovnim prosvjedima već neko vrijeme traže njegov odlazak. Više njegovih suradnika, naime, povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine.

Vezani članci Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP) Rusija izlazi na birališta: Pravo glasa ima 180 milijuna Rusa, izbori traju tri dana u 11 vremenskih zona Ruski predsjednik Vladimir Putin Putin silno želi ostati na vlasti i građanima nudi ''milijun nagrada'': Stanovi, automobili... a moraju učiniti samo jedno

"Pisat ću predsjedniku Laburističke stranke da proces izbora novog stranačkog čelnika započne 12. siječnja 2020.", najavio je Joseph Muscat.

"On mora podnijeti ostavku što prije, čak i zbog dobrobiti svoje stranke. Sada imamo nered, veliki nered", kaže Malcom Vella, student.

"Ne sviđa mi se što će i dalje biti umiješan u istragu, mnogima se to ne sviđa. Mora podnijeti ostavku sada da bi se stvari raščistile", smatra studentica Erika Puglisevich.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr