Više suradnika premijera Malte povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine. Maltežani zato već neko vrijeme masovnim prosvjedima traže ostavku.

Galerija


Premijer Malte najavljuje ostavku početkom sljedeće godine. U televizijskom obraćanju, Josef Muscat naciji je poručio kako će se povući nakon što u njegovoj stranci počne izbor za novog predsjednika, koji će automatski preuzeti i vladu. Mnogim Maltežanima to se nije svidjelo. Masovnim prosvjedima već neko vrijeme traže njegov odlazak. Više njegovih suradnika, naime, povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: Screenshot) Britanski premijer za promociju iskoristio jedan od omiljenih božićnih filmova, to se nije svidjelo slavnom glumcu Premijer Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) ''HDZ će uvjerljivo pobijediti na izborima za Europski parlament''

"Pisat ću predsjedniku Laburističke stranke da proces izbora novog stranačkog čelnika započne 12. siječnja 2020.", najavio je Joseph Muscat.

"On mora podnijeti ostavku što prije, čak i zbog dobrobiti svoje stranke. Sada imamo nered, veliki nered", kaže Malcom Vella, student.

"Ne sviđa mi se što će i dalje biti umiješan u istragu, mnogima se to ne sviđa. Mora podnijeti ostavku sada da bi se stvari raščistile", smatra studentica Erika Puglisevich.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr