Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čestitao i Grabar-Kitarović

Plenković na neformalnom sastanku svjetskih gospodarskih lidera, sastao se i s predsjednicom Europske središnje banke

Ukrajina i gospodarska kriza glavne su teme i velikog gospodarskog foruma u švicarskom Davosu. Tamo je i premijer Andrej Plenković. Na Twitteru je objavio da se sastao i s predsjednicom Europske središnje banke.

Premijer Andrej Plenković je sudjelovao na neformalnom sastanku svjetskih gospodarskih lidera te je razgovarao s brojim stranim kolegama i dužnosnicima.

Premijer je na Twitteru profilu čestitao i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na visokom odličju Poljske "Bijeli orao" u okviru inicijative Tri mora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirali i iz Vlade DORH odbacio tvrdnje o brifiranju premijera oko Paladine: "Neimenovani izvori raspolažu neistinitim informacijama"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nema pritiska vlade? Plenković na otvaranju pravosudne konferencije: "DORH, USKOK i hrvatski sudovi u svom su radu neovisni"

"Za Hrvatsku je važno da vidimo koji su globalni trendovi da damo svoj doprinos u sigurnosnom, financijskom, gospodarskom i s te strane je jako dobro da baš u ovom trenutku, tri mjeseca nakon početka ruske agresije na Ukrajinu, imamo prigodu okupiti se ovdje nakon toliko vremena", rekao je za Dnevnik Nove TV.

Premijer se sastao i s predsjednicom Europske središnje banke.

"Nastavlja se europsko putovanje Hrvatske dok radi na tome da postane 20. zemlja koja je uvela euro", objavila je Christine Lagarde, predsjednica Europske središnje banke na svom Twitteru te dodala kako je oduševljena susretom s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Zahvalni smo joj na podršci za pridruživanje Eurozoni. Izlazak iz makroekonomskih neravnoteža, kao i ocjene agencija za kreditni rejting potvrđuju da je hrvatski gospodarski i financijski stabilna. Članstvo u Eurozon osnažit će naše gospodarstvo", napisao je premijer na Twitteru.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene