Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SA SAMITA U TIRANI

Premijer Plenković o padu MiG-a: "Riječ je očito o nekakvom tehničkom kvaru." Komentirao je i lažne dojave o bombama

Premijer Andrej Plenković u Tirani je sudjelovao na samitu čelnika 27 država članica Europske unije i šest država zapadnog Balkana. Ondje je, između ostalog, komentirao pad MiG-a u Hrvatskoj i lažne dojave o bombama.

Premijer Andrej Plenković komentirao je pad MiG-a u Hrvatskoj u kojem je ozlijeđen jedan pilot.

"Malo prije sam se čuo s ministrom obrane Marijom Banožićem. Iz informacija koje imam, oba pilota su živa. Pronađen je i avion", rekao je premijer.

"Radilo se o redovitom trenažnom letu. Riječ je očito o nekakvom tehničkom kvaru koji je uzrokovao kvar MiG-a. Međutim, istraga će utvrditi o čemu se radi", dodao je.

Plenković je komentirao i lažne dojave o bombama koje su u ponedjeljak pristigle na e-mail adrese sudova i šoping-centara.

"To je uznemiravanje javnosti i svih tih institucija. Nedavno je bilo puno tih dojava u šoping-centrima. Ovo je sada išlo prema državnim institucijama. Dakle, ima ljudi koji očito lažno uznemiruju hrvatsku javnost i za to ih treba kazniti", rekao je.

Pročitajte i ovo Mateja Fras Venus NA MJESTU PADA MiG-a Oni su prvi došli na mjesto nesreće, zapovjednica otkriva: "Avion je bio u plamenu"

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv femicida u Saboru - 2 NASILJE NAD ŽENAMA 13 osmrtnica na Markovu trgu: ''Femicid je moguće predvidjeti, obrazac do njega dobro je poznat''

Zatim je kazao da sve prijetnje ovakvog tipa doživljava ozbiljno.

"Mi stalno govorimo o ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama koje više nisu iznimka, nego su kontinuirane. Dakle, imali smo slučajeve na Trgu žrtava fašizma i na Trgu svetoga Marka. To nisu nikakvi vukovi samotnjaci", rekao je premijer.

"Imamo ljude koji očito imaju neke ciljeve i ambicije. Žele na neki način uznemiriti javnost i destabilizirati situaciju u Hrvatskoj. U tome, naravno, neće uspjeti", zaključio je.

Plenković u Tirani je sudjelovao na samitu čelnika 27 država članica Europske unije i šest država zapadnog Balkana

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene