Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci tijela traže u moru

Prekinuta pretraga Concordije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske vlasti prekinule su pretragu potopljenog dijela kruzera Costa Concordia nakon više od dva tjedna od prevrtanja broda nedaleko od otočića Giglija.

U priopćenju ureda za civilnu zaštitu piše, prenosi Reuters, da ronioci zbog loših uvjeta u 290 metara dugoj olupini više ne mogu sigurno pretraživati potopljeni dio broda. Odluka o prekidu potrage donesena je nakon što su obaviještene obitelji 15 nestalih. Ronioci su u nešto više od dva tjedna iz olupine izvukli 17 tijela.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Iako se potraga u potopljenom dijelu kruzera prekida, spasilačke ekipe nastavit će pretraživati ostatak broda i more oko njega. Na površini od oko 18 četvornih kilometara oko broda u moru su primijećeni za sada neidentificirani objekti koji bi, smatraju istražitelji, mogli biti i tijela nestalih putnika i članova posade.

Tvrtka unajmljena za odsukavanje i spašavanje olupine Costa Concordije ovaj će tjedan početi ispumpavati više od 2300 tona dizelskog goriva, ali loši vremenski uvjeti mogli bi spriječiti početak radova koji bi trebali trajati od tri do četiri tjedna. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene