Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozijama probili rupe u trupu

Ronioci nastavljaju potragu za tijelima žrtava Concordie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratna mornarica u ponedjeljak je malim eksplozijama probijala nove otvore u trupu Coste Concordije kako bi olakšala ulaz u olupinu roniocima u potrazi za tijelima žrtava nesreće tog kruzera od 13. siječnja kod talijanskog otoka Giglija.

Zbog otežanih meteoroloških uvjeta, snažnog vjetra i oluje, potraga je bila prekinuta u nedjelju. Vladin koordinator za operacije kod Giglija procjenjuje da su ukupno 32 osobe poginule u toj pomorskoj tragediji. Ronioci su izvukli 17 trupala od kojih je 16 identificirano, a traga se za još 15.

Drugi velik izvor zabrinutosti je kako ispumpati 2.400 tona goriva iz brodskih spremnika, a ta operacija još nije ni počela zbog nepovoljnih meteoroloških prilika.

Mještani Giglija, kojih zimi ima 800, a ljeti broj stanovnika naraste do 5000, zabrinuti su za turističku sezonu jer će trebati sedam do deset mjeseci za uklanjanje olupine nasukane tridesetak metara od luke. (Hina)

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Za 30 dana Tužiteljstvo traži produljenje pritvora osumnjičenima za ubojstvo Danke Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene