Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno objašnjenje

Predsjednik Venezuele: ''Sustavi električne energije u državi su meta cyber napada''

Nicolas Maduro (Foto: AFP)
Nicolas Maduro (Foto: AFP) Foto: Afp
Elektroenergetski sustavi u Venezueli na meti je drugog cyber napada, izjavio je predsjednik Nicolas Maduro. Caracas je optužio SAD za "sabotažu", dok američki dužnosnici krive lokalnu korupciju i loše upravljanje.

Nakon kvara u hidroelektrani Guri u četvrtak navečer, zbog čega je veći dio zemlje ostao bez struje, venezuelanske vlasti uspjele su vratiti električnu energiju u većini države, piše RT.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija Policija na ulicama Cijela županija ostala bez struje: Službe rade na otklanjanju kvara

Međutim, u subotu je Venezuela primila još jedan udarac, a mnogi su ponovno ostali bez napajanja, kazao je predsjednik te zemlje Nicholas Maduro.

Nepotvrđeni izvještaji pokazuju da je 95 posto zemlje po drugi put ostalo bez električne energije.

Podsjetimo, zbog prekida opskrbe električnom energijom paralizirane su zračne luke, letovi su otkazani, rad bolnica je otežan, granice su zatvorene, a ulice puste. Zatvorene su banke, stanovnici ne mogu podignuti novac, prekinute su telefonske linije i internet, kao i opskrba vodom u zgradama.

Prema lokalnom tisku, pogođene su 22 od 23 države te zemlje, kao i glavni grad. Nestašice struje uobičajene su u Venezueli. I premda su vrlo česte na zapadu zemlje, u Caracasu su rijetke.

Zbog toga su dvojica suparničkih čelnika Venezuele Nicolas Maduro i Juan Guaidó pozvali su svoje pristaše da u subotu iziđu na ulice, uzajamno se optužujući za stanje u zemlji izazvano nestašicom struje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene