Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILI IZ NJEGOVA UREDA

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću stanje stabilno, ostaje u bolnici zbog predostrožnosti

Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Foto: Afp
Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića (49) je stabilno, ali je zbog predostrožnosti zadržan u Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), potvrdila je u subotu medijima Vučićeva savjetnica Suzana Vasiljević.

Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, priopćeno je iz Vučićeva ureda. Predsjednik Srbije u petak je imao niz sastanaka - među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovali u drugom krugu dijaloga vlasti i oporbe o izbornim uvjetima.

Pročitajte i ovo Nikola Jovanović rekao je da određeni radnici Gradske čistoće ne moraju dolaziti na posao da bi se posvetili kampanji za beogradske izbore direktori dobili popise Samo u Srbiji: "Radnici ne moraju dolaziti na posao da bi se mogli posvetiti izbornoj kampanji" Policajac Dobio novčanu kaznu Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao

U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradskog parka te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi. Srbijanski je predsjednik tom prigodom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrrije "Krušik" u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata nijekali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim "Krušikom", u medijima su se pojavili dokumenti koji Stevanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem. Vučić je u petak popodne, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su "nepristojni", što se vidjelo i u izravnom prenosu provladine komercijalne TV Pink.

Trebao doći u Zagreb pa odustao

Podsjetimo, srpski predsjednik Aleksandar Vučić naveden kao jedan od govornika na službenoj mobilnoj aplikaciji Kongresa koji se u Zagrebu održava od 19. do 21. studenog. Kongresu će prisustvovati više od 2000 delagata iz 40 zemalja, a među njima se očekuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a. Vučić je na popisu govornika koji se okupljenima u Areni trebao obratiti u srijedu 20. studenog.

Vučić je odlučio da neće doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a. Kaže da se vodila medijska haranga protiv njega. Vučić je o tome poslao predsjedniku Europske pučke stranke Josephu Daulu pismo u kojem je objasnio razloge nedolaska u Zagreb. Naveo je da se Srpska napredna stranka ponosi pripadnošću obitelji europskih pučkih stranaka. Dragom prijatelju zahvalio je na pozivu da se obrati na Kongresu EPP-a u Zagrebu. (Hina,M.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene