Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer potvrdio da je pozvan

Vučić na listi govornika na Kongresu pučana u zagrebačkoj Areni, još nije potvrdio dolazak

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić nalazi se na listi govornika na predstojećem kongresu Europske pučke stranke u Zagrebu, ali još nije potvrdio dolazak.

Vučić je, naime naveden kao jedan od govornika na službenoj mobilnoj aplikaciji Kongresa koji se u Zagrebu održava od 19. do 21. studenog

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Kongresu će prisustvovati više od 2000 delagata iz 40 zemalja, a među njima se očekuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a.

Vučić je na popisu govornika koji bi se okupljenima u Areni trebali obratiti u srijedu 20. studenog. 

U HDZ-u naglašavaju kako Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora.

Dolazak Aleksandra Vučića u Zagreb uoči sjednice Vlade komentirao je i premijer Andrej  Plenković kazavši da je Vučić pozvan, ali da neće držati govor u Saboru te da još ne zna hoće li Vučić doći.

"U Saboru je sastanak niži od Kongresa, to je pripremno tijelo. Ovdje će se održati Politička skupština, tijelo koje se sastaje svakih mjesec do mjesec i pol dana. Predstavnik u tom tijelu je međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović", kaže Plenković.

Sam Kongres EPP-a održat će se u Areni Zagreb, koja može primiti pozvanih 2000 ljudi, koji su pozvani kao šefovi vlada ili predsjednici stranaka iz političke obitelji EPP-a. "Mnogi su potvrdili dolazak, koliko je meni poznato gospodin Vučić još nije", rekao je Plenković.
 

Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Screenshot: EPP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene