Aleksandar Vučić (Foto:PIxsell, Srdjan Ilic)
Aleksandar Vučić (Foto:PIxsell, Srdjan Ilic) Foto: PIxsell, Srdjan Ilic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da neće doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a. Kaže da se vodila medijska haranga protiv njega.


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslao je predsjedniku Europske pučke stranke Josephu Daulu pismo u kojem je objasnio razloge nedoslaska u Zagreb.

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Kaos u programu beogradske televizije: "Nemojte me više zvati, zovite ove izdajnike na čelu s Aleksandrom Vučićem" Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Vučić vodstvu hrvatske zajednice uputio čestitku i dar: "Ovo je prvi put, to je poruka"

Naveo je da se Srpska napredna stranka ponosi pripadnošću obitelji europskih pučkih stranaka. Dragom prijatelju zahvalio je na pozivu da se obrati na Kongresu EPP-a u Zagrebu.

''Želim Vas obavijestiti da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali učiniti u idućem periodu. Ipak, tjednima unatrag traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku. Nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima'', napisao je Vučić, a prenosi Blic.

''Ovo nije dokaz slabosti''

Naglašava da nije strašljiv te da je već odolijevao i odgovarao na takve organizirane napade.

''Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne poene u Srbiji, ali uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim utjecati na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj'', napisao je.

Pozvao je Daula da nedolazak shvati kao dokaz snage i želje da mijenjaju stvari nabolje, a ne dokaz slabosti, kao i da neki drugi važan događaj EPP-a organizira u Srbiji, gdje su, kaže, svi dobrodošli.

''P. S. Napadi na mene, čak i poslije odluke kojoj se najveći dio hrvatskog društva nadao, bit će nastavljeni'', zaključio je u pismu predsjednik Srbije.