Aleksandar Vučić (Foto:PIxsell, Srdjan Ilic)
Aleksandar Vučić (Foto:PIxsell, Srdjan Ilic) Foto: PIxsell, Srdjan Ilic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da neće doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a. Kaže da se vodila medijska haranga protiv njega.


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslao je predsjedniku Europske pučke stranke Josephu Daulu pismo u kojem je objasnio razloge nedoslaska u Zagreb.

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 3 Vučić vlast u Crnoj Gori nazvao "lažovskom" i odustao od posjeta sjeveru te države: "Ja neću sukobe" Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na otvarnju dionice autoceste od Surčina do Obrenovca Vučić se neće kandidirati za predsjednika SNS-a: "Hoću da novi budu čisti ljudi u koje narod može imati povjerenja"

Naveo je da se Srpska napredna stranka ponosi pripadnošću obitelji europskih pučkih stranaka. Dragom prijatelju zahvalio je na pozivu da se obrati na Kongresu EPP-a u Zagrebu.

''Želim Vas obavijestiti da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali učiniti u idućem periodu. Ipak, tjednima unatrag traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku. Nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima'', napisao je Vučić, a prenosi Blic.

''Ovo nije dokaz slabosti''

Naglašava da nije strašljiv te da je već odolijevao i odgovarao na takve organizirane napade.

''Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne poene u Srbiji, ali uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim utjecati na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj'', napisao je.

Pozvao je Daula da nedolazak shvati kao dokaz snage i želje da mijenjaju stvari nabolje, a ne dokaz slabosti, kao i da neki drugi važan događaj EPP-a organizira u Srbiji, gdje su, kaže, svi dobrodošli.

''P. S. Napadi na mene, čak i poslije odluke kojoj se najveći dio hrvatskog društva nadao, bit će nastavljeni'', zaključio je u pismu predsjednik Srbije.