Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mrtav, nego na godišnjem

Predsjednik Malavija sazvao novinsku konferenciju da objasni da nije mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik afričke države Malavi bio je prisiljen sazvati konferenciju za novinare da dokaže da je živ i zdrav, nakon što se neko vrijeme nije pojavljivao u javnosti, te su se počele širiti glasine da je mrtav. U stvari je samo otišao na godišnji odmor.

Predsjednik Malavija Binguwa Mutharika (78), otišao je sa svojom ženom Callistom na godišnji odmor u Hong Kong. Tjekom odsustva, državom su počele kružiti glasine da je predsjednik teško bolestan ili već možda i mrtav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stradali ilegalni imigranti U Malaviju potonuo brod, najmanje 47 poginulih Slika nije dostupna Nisu ga uspjeli reanimirati Umro predsjednik Malavija Bingu wa Mutharika

Predsjednikov glasnogovornik sazvao je novinsku konferenciju da zaniječe glasine i pred okupljenim novinarima nazvao Mutharika na mobitel, da novinari čuju da je živ, prenosi Daily Mail.

'Mutharika, navodno ljut zbog glasina o svojoj smrti, rekao je novinarima da su on i žena dobro', navode novine Nyasa Times.

Predsjednikov odlazak na odmor kada je njegova država suočena s ekonomskom krizom, naljutio je njegove sugrađane. Muthariki također prijeti prekid dobivanja pomoći od Velike Britanije i optužbe da vlada atokratski, nakon što je raspustio kabinet i sve pozicije zauzeo sam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene