Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradali ilegalni imigranti

U Malaviju potonuo brod, najmanje 47 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 47 osoba, a vjeruje se da su sve bili ilegalni migranti iz istočne Afrike, poginulo u potonuću broda na jezeru Malaviju, objavila je u četrtak malavijska policija.

Skupina ilegalni imigranata pokušala ući u sjeverni Malavi iz Tanzanije, objavila je policija i dodala kako su mnogi na brodu bili Etiopljani. 'Pokopali smo ih u masovnu grobnicu jer su tijela bila u lošem stanju. Još tražimo preostale u jezeru', rekla je Teresa Nankhuni, dužnosnica okruga Karonge.

Policajci kažu da je brod potonuo u ponedjeljak navečer, a u srijedu su tijela počela plutati na vodi jezera.

Organizirani kriminal sve češće krijumčari ljude iz Etiopije i Somalije u Malavi jer su malavijske granice propusne, a u blizini su južnoafričke zemlje u kojima ima posla u rudnicima, kaže policija. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija UN nemoćan U ovoj državi još uvijek spaljuju vještice: "Stotine ih se sručilo na našu kuću, počeli su napadati mene, brata i roditelje..." Slika nije dostupna Nakon svoga posjeta Sastanak Plenkovića i francuske ministrice oružnih snaga: Izvijestio ju o situaciji na grčko-turskoj granici

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene