Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik kosovske vlade Hashim Thaci, dan uoči susreta sa svojim srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem u Bruxsellesu, isključio je mogućnost razgovora o izgledu biračkih listića na lokalnim izborima na Kosovu.


Hashim Thaci, predsjednik kosovske vlade, smatra da to nije pitanje nadležnosti vlade. Prema njegovim riječima, za izgled glasačkih listića na lokalnim izborima u studenome nadležno je državno izborno povjerenstvo.

Kosovski mediji izvijestili su krajem prošlog tjedna da se državno izborno povjerenstvo još nije bavilo izgledom glasačkih listića te da se čeka susret Thacija i Dačića.

>>Dačić i Thaci o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu

Vezani članci Slika nije dostupna Još jedan sastanak Kosova i Srbije završio bez dogovora Slika nije dostupna Dačić i Thaci o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu

Ivica Dačić se pak nekoliko puta posljednjih dana izjasnio za "neutralni" izgled listića, tražeći da na njima ne smije biti naziv "Republika Kosovo". U protivnom, kosovski Srbi će bojkotirati izbore, zaprijetio je Dačić.

Thaci, koji tvrdi da glasački listići nisu tema susreta, najavio je da će teme razgovora koji će se u utorak održati u Bruxellesu pod pokroviteljstvom povjerenice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton, biti pitanja telekomunikacija, opskrbe strujom i provedbe onoga što je ranije dogovoreno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook