Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi krug pregovora

Dačić i Thaci o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hashim Thaci održali su u srijedu u Bruxellesu novi krug pregovora uz posredovanje visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, a glavna tema su bile pripreme za općinske izbore na Kosovu koji će se održati 3. studenoga.

'Dvojica premijera su se složila da treba sve poduzeti kako bi na izbore izišao velik broj birača. Rad na primjeni sporazuma o normalizaciji odnosa nastavit će se istim intenzitetom sljedećih tjedana tako da smo zadržali dosadašnji dobar ritam', priopćila je nakon sastanka Ashton.

>>
Dačić poručio: 'Srbija neće tenkovima braniti Kosovo'

Thaci je izjavio nakon sastanka da je napravljen dobar napredak kada je riječ o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu s ciljem da što veći broj Srba iziđe na te izbore. Rekao je da su se približili dogovoru o telekomunikacijama i energetici, ali da treba još neke stvari razjasniti da bi došlo do konačnog dogovora.

Dačić je rekao da je osigurano da Srbi mogu glasovati s osobnim dokumentima koje sada imaju te da je dogovoreno da u izbornom povjerenstvu budu i predstavnici kosovskih Srba.

Slijedeći sastanak održat će se 27. kolovoza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene