Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Bush zaplesao pred novinarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čekajući dolazak Johna McCaina, dobro raspoloženi predsjednik Bush pred Bijelom kućom zabavljao je novinare. Malo je plesao, malo neobavezno razgovarao. Naravno, sve uz upaljene televizijske kamere, škljocanje foto-aparata, ali i salve smijeha pripadnika sedme sile.

Američki predsjednik George W. Bush danas je podržao predsjedničku kandidaturu republikanskog senatora Johna McCaina.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

McCain je u utorak pobjedama na predizborima u Teksasu, Ohiou, Vermontu i Rhode Islandu i matematički osigurao republikansku predsjedničku nominaciju.

"John je pokazao nevjerojatnu hrabrost, snagu karaktera i ustrajnost kako bi došao do ovoga trenutka, a to je upravo ono što trebamo u predsjedniku - nekoga tko će donositi teške odluke, nekoga tko neće ustuknuti pred opasnošću", rekao je Bush nakon što se zajedno s McCainom pojavio pred novinarima u ružičnjaku Bijele kuće.

Nakon jučerašnjih pobjeda, McCain ima ukupno 1.226 delegata za Nacionalnu republikansku konvenciju u Minneapolisu 1. rujna, odnosno 35 više nego što je potrebno za nominaciju.

Na pitanje novinare može li njegova podrška, s obzirom na slabu podršku koju ima u javnosti, štetiti McCainu, Bush je odgovorio kako u svakom slučaju želi pomoći senatoru da pobjedi i naslijedi ga u Bijeloj kući.

"Ako mu moje pojavljivanje i podrška pomaže - ili ako mu pomaže da sam protiv njega - u svakom slučaju, želim mu da pobjedi", rekao je Bush, dodajući kako se na sljedećim izborima ionako "neće glasovati za njega, jer je on odradio svoje u Ovalnom uredu".

McCain, u godini 2000. suparnik Georgea W. Busha u utrci za republikansku nominaciju, rekao je da "namjerava pozivati predsjednika na svoje predizborne skupove koliko god mu to obveze budu dopuštale".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene