Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Austrijske gospodarske komore Christoph Leitl protivi se proširenju Europske unije u idućih deset godina, s iznimkom pristupa Hrvatske.


Europska se unija sada mora usredotočiti na unutarnje jačanje i unutarnji razvitak, i stoga sam protiv proširenja Unije u idućih deset godina, s iznimkom pristupa Hrvatske, izjavio je Leitl u Beču u sklopu 'Dana Europe', priredbe u organizaciji Austrijske gospodarske komore.

Vezani članci Krešimir Luetić i Vili Beroš Hrvatska liječnička komora: ''Nerealno je očekivati da će se bez učinkovite nacionalne informatičke platforme uspjeti obavijestiti više od milijun građana te ih i procijepiti'' Slika nije dostupna Barroso za proširenje EU-a nakon donošenja Ustava

Leitl je osim toga kritizirao 'lošu' informacijsku politiku austrijske vlade u kontekstu Europske unije.

EU je 'naše životno osiguranje' u globalno rastućem svijetu i stoga su razumijevanje Unije i izravni razgovor s građanima iznimno važni, izjavio je Leitl.

Pristup Austrije Europskoj uniji 1995. i sudjelovanje u europskoj monetarnoj uniji učinili su Austriju atraktivnim gospodarstvom, izjavio je na istoj priredbi guverner Austrijske narodne banke Klaus Liebscher. On očekuje da će Austrija i njezini građani imati više koristi od proširenja Unije na istok i jugoistok nego druge zemlje EU-a.