Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidošević nije sretan zbog ostavke

'Premijerov je postupak neodgovoran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević u izjavi o ostavci premijera Ive Sanadera ističe da je iznenađen i da nije sretan zbog Sanaderove odluke u trenutku u kojemu smo svi zabrinuti zbog nimalo perspektivne ekonomske pozicije u kojoj se nalazi Hrvatska.

'Uz ogradu ako su doista posrijedi osobni razlozi za ostavku, u uvjetima smanjenja domaće potražnje i pada narudžbi iz inozemstva smatram da je premijer morao pokrenuti širu nacionalnu akciju. Trebao je pozvati na konsenzus oko izlaska iz krize. Ovakva šah-mat pozicija u kojoj se zemlja našla iziskuje da se nacionalni interes stavi iznad pojedinačne sudbine, a sve drugo je neodgovorno', komentar je Vidoševića, priopćeno je iz HGK.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić tijekom parlamentarnih izbora Pripadaju istoj stranci Eskalirao sukob: Predsjednik jednim potezom iznenadio sve u Crnoj Gori Slika nije dostupna HGK upozorila Spor gospodasrki oporavak, rastuća nezaposlenost, visoka nelikvidnost

Od Sanaderove nasljednice Jadranke Kosor stoga Vidošević očekuje da joj prvi zadatak bude stvaranje što šireg nacionalnog fronta i traženje zajedništva oko koncepcije izlaska iz krize.

'Što kristalnije treba predočiti narodu da nema domaće potražnje na kojoj smo godinama rasli, a da ni uz 42 milijarde eura vanjskog duga i sve prihode od privatizacije nismo uspjeli doseći razinu industrijske proizvodnje od prije rata. Tek kada svi budemo svjesni dubine krize u kojoj se nalazimo moći ćemo pokrenuti oporavak', poručio je Vidošević. (Hina)

Slažete li se da s ocjenom Nadana Vidoševića da je premijerov postupak neodgovoran?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene