Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Rusi optužuju hakere da im se miješaju u izbore

Ella Pamfilova (Foto: AFP)
Ella Pamfilova (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Ella Pamfilova (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ruska izborna komisija na svojoj je web stranici priopćila da su meta neuspješnih hakerskih napada na izbore koji se odvijaju u nedjelu.

Predsjednica komisije Ella Pamfilova rekla je novinarima da je otkriveno 15 zemalja iz kojih se pokušava hakirati izbore, ali nije navela o kojim se državama točno radi.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

Hakiranja su počela, kaže, već jutros po samom otvaranu birališta na krajnjem istoku Rusije, ali su ruske vlasti otkrile o čemu se radi i odbile hakere.

Podsjetimo, velik broj Amerikanaca optužio je Ruse da su, između ostalog, hakiranjem predsjedničkih izora u SAD-u utjecali na ishod samih izbora i pobjedu Donalda Trumpa.

Ruske vlasti sada tvrde da im se ''strane sile'' pokušavaju umiješati u izbore, iako Putin danas baš i nema konkurenciju koja mu ''puše za vratom''.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene