Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo nije prvi put da se Sjevernu Koreju proziva zbog testiranja kemijskog oružja na ljudima.


Znanstvenik iz Sjeverne Koreje koji je prošlog mjeseca uspio pobjeći u Finsku trebao bi Europskom parlamentu prezentirati dokaze da ova izolirana zemlja kojom vlada Kim Jong-un na ljudima testira kemijsko oružje.

Kako piše Independent, 47-godišnji znanstveni djelatnik koji je uspio pobjeći iz istraživačkog centra na granici s Kinom, sa sobom je ponio 15 GBT materijala koji dokazuju eksperimente na ljudima.

'Glavni razlog zbog kojeg je Lee odlučio pobjeći je njegova sumnja u ono što su radili u istraživačkom centru', poručili su iz udruge koja se bori za ljudska prava u Sjevernoj Koreji.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Slika nije dostupna Sjeverna Koreja napala Južnu "biološkim oružjem": Bombardiraju susjede izmetom!

Iz ministarstva vanjskih poslova Finske kazali su da ne mogu potvrditi navode o prebjegu niti najave da bi do kraja srpnja trebao prezentirati dokazni materijal pred EU parlamentom.

Kim Jong-un ima starijeg brata i čini se da mu je malo frka...

Ovo nije prvi put da se iznose tvrdnje da Sjeverna Koreja koristi kemijsko oružje. Prošle godine bivši je vojni dužnosnik izišao sa tvrdnjama da se biološko i kemijsko naoružanje testira na invalidnim osobama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook