Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ga pod kontrolom

Kim Jong-un ima starijeg brata i čini se da mu je malo frka...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvrsni vođa Sjeverne Koreje navodno je svom polubratu dao posao unatoč tome što ga je njihov zajednički otac prije svoje smrti proganjao.

44-godišnji Kim Jong-nam bio je preskočen u nasljeđivanju mjesta vrhovnog vladara zemlje jer je 2001. godine osramotio oca kada je uhvaćen kako pokušava ući u Japan s lažnom putovnicom Dominikanske Republike. Kim Jong-nam je tada rekao da je samo htio posjetiti tokijski Disneyland.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Njegova majka je bila prva ljubavnica Kim Jong-ila, no budući da je Dragi vođa dugo planirao da ga na čelu države zamijeni Kim Jong-un, rano je započeo s progonom svog nezakonitog sina.

Kim Jong Un spašava čovječanstvo?

Kim Jong-un sada je svom starijem bratu dao poziciju u Ministarstvu vanjskih poslova, u sektoru za odnose s Japanom. Netko će reći da se Izvrsni vođa smekšao, no znalci kažu kako se vjerojatnije ipak radi pomno planiranom potezu koji će rezultirati detaljnom kontrolom nad Kim Jong-nam.

Naime, u obavještajnim krugovima postoje indicije da bi se neke nezadovoljne frakcije unutar zemlje mogle grupirati oko Kim Jong-nama i ugroziti vladavinu Kim Jong-una. Odanost nezakonitog sina Dragog vođe sjevernokorejskom režimu često je dovođena u pitanje jer su ga odgojili ujak i njegova žena te tijekom života nije imao ni približno iste mogućnosti kao Kim Jong-un.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene