Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacije u Grčkoj

Smrtonosni požari: Pronađen mrtav pastir, izgorjelo truplo otkriveno i u parku. Hrvatska poslala kanader

Požari u Grčkoj
Požari u Grčkoj Foto: Afp
Grčka se bori s novim valom smrtonosnih požara, drugim uz mjesec dana, a on već odnosi prve žrtve.

Nekontrolirani požari haraju sjeveroistokom Grčke, na otocima Eubeja i Kitnos te u pokrajini Beociji, sjeverno od Atene. Praćeni su opasnom kombinacijom jakog vjetra i temperatura koje idu do čak 41 stupnja Celzija.

U ponedjeljak je pronađen mrtav pastir u Beociji dok je izgorjelo truplo otkriveno u središtu otoka Eubeja.

"Imamo devet aktivnih fronti, a sličnu situaciju imali smo u srpnju", rekla je za AFP glasnogovornica vatrogasne službe. Tada je poginulo petero ljudi. 

Požari u Grčkoj Požari u Grčkoj (Foto: Afp)

U ponedjeljak navečer izdana je naredba za evakuaciju bolnice u Aleksandropolisu, lučkom gradu na sjeveroistoku Grčke, gdje požari bjesne četvrti dan zaredom. Obalna straža izvijestila je da je 65 pacijenata evakuirala na trajekt koji je čekao u luci.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tortura Užas u metrou: Satima silovao i zlostavljao 18-godišnjaka. "Kamere su sve snimile, nije se mogao braniti"

Pročitajte i ovo Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 3 Zaključao se i odbijao pomoć Otkriveni novi detalji drame u Zagrebu: Policajac spasio kolegu od sigurne smrti

U središtu otoka Eubeje evakuiraju industrijski grad Nea Artaki. Vatra je zaprijetila i nacionalnom parku Dadija, na sjeveru zemlje, gdje je u ponedjeljak navečer pronađeno truplo, pretpostavlja se da je riječ o migrantu, piše BBC

Europska unija je objavila da će poslati dva kanadera stacionirana na Cipru i rumunjsku vatrogasnu brigadu putem mehanizma za civilnu zaštitu EU-a.

Kanader CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, s dvije posade, sudjelovat će u Grčkoj u gašenju požara.

Iznimno vruće i suho vrijeme, koje pogoduje nastanku požara, nastavit će se u Grčkoj sve do petka, upozorava meteorološka služba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene