Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalifornija u plamenu

VIDEO/FOTO Zbog vatrene buktinje evakuirano više od 1200 ljudi

Požar Post Fire u Kaliforniji - 4
Požar Post Fire u Kaliforniji - 4 Afp
Aktualno Galerija Požar Post Fire u Kaliforniji - 1 Požar Post Fire u Kaliforniji - 1 Foto: Afp Požar Post Fire u Kaliforniji - 2 Požar Post Fire u Kaliforniji - 2 Foto: Afp Požar Post Fire u Kaliforniji - 3 Požar Post Fire u Kaliforniji - 3 Foto: Afp Požar Post Fire u Kaliforniji - 4 Požar Post Fire u Kaliforniji - 4 Foto: Afp +1 Požar Post Fire u Kaliforniji - 5 Galerija 1/6 >>
U američkoj saveznoj državi Kaliforniji buknuo je u subotu popodne požar koji se u među vremenu proširio na područje veće od 1780 hektara i primorao mnoge stanovnike na evakuaciju.

Okolicu Los Angelesa u saveznoj državi Kaliforniji zahvatilla je velika buktinja. Požar je zahvatio područje od 1780 hektara te primorao na evakuaciju više od 1 200 ljudi.

Vlasti su objavile kako je požar izbio oko 13:45 po lokalnom vremenu u subotu dok uzrok nije poznat te se istražuje.

Kalifornijsko Ministarstvo šumarstva obavijestilo je stanovništvo da budu spremni napustiti domove ako se aktivnost vatre promijeni s obzirom na više vrijednosti temeprature zraka i niže razine tlaka zraka koje se očekuju tijekom nedjelje.

Služba državnih parkova evakuirala je ljude iz rekreacijskog područja doline Hungry dok su rezervoari doline Hungry te jezera Pyramid zatvoreni zbog vatrene prijetnje.

 

Vatrogasci su prenijeli kako se vatra kreće prema jezeru Pyramid kod kojeg je izrađena obodna vatrena linija dok su se avioni borili protiv smanjenje vidljivosti uzrokovane dimom, prenosi SkyNews.

Pročitajte i ovo Screenshot Tragedija u Kuvajtu VIDEO U požaru poginuo 41 radnik: "Do ovoga je dovela pohlepa"

Na mreži X Distrikt za reguliranje kvalitete zraka na Južnoj obali objavio je upozorenja zbog količine dima.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene