Slovenska policija istražuje uzrok požara u Općoj bolnici Jesenice, u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je teško ozlijeđena.

Galerija


Prema nekim medijskim izvješćima, požar je izazvao pacijent koji se sam zapalio, no službene vlasti to nisu potvrdile. Požar je zahvatio i druga dva pacijenta iz sobe. Jedan je preminuo, dok je drugi prevezen u Klinički centar u Ljubljani, prenose 24ur.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Tragedija u SAD-u: Ubijen šestogodišnjak kojeg je majka vozila u školu Policija, ilustracija Tragedija kod Kutine: Pronađeni ozlijeđeni muškarac i žena, ona je potom preminula od posljedica ozljeda

Ravnatelj Opće bolnice Jesenice Janez Poklukar nije želio nagađati o uzroku požara i rekao je samo da je u tijeku interna kontrola i istraga. U Općoj bolnici Jesenice u tijeku je čišćenje i sanacija prostorija. Trenutačno je zatvoren jedan odjel bolnice, a neke su operacije otkazane, prenosi RTV SLO.

Požar je izbio u utorak oko 15 sati, na trećem katu bolnice u jednoj od bolničkih soba u kojoj se njeguju najteži i terminalni bolesnici. Evakuiran je treći i četvrti kat bolnice te 50-ak pacijenata koji su raspoređeni po drugim odjelima. Cijeli slučaj istražuje krimpolicija, koja na press-konferenciji nije iznijela puno detalja o samom događaju. Osoba iz sobe u kojoj je izbio požar prevezena je u Ljubljanu helikopterom i ima teške opekline.

Zbog dima, uslijed požara, u bolnici su noć provela tri zaposlenika bolnice. Vatrogasci su iz sobe izvukli tri kreveta i odmah ugasili vatru. Požar je zahvatio samo jednu prostoriju, no došlo je do širenja dima. Slovenski kriminalisti rekli su kako će nad pokojnikom biti napravljena obdukcija.

Navodno se vatra s jednog pacijenta proširila na dvoje ljudi iz sobe, od kojih je jedna prevezena u bolnicu u Ljubljanu.