Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 30 ljudi ozlijeđeno, a 28 tisuća stanovnika evakuirano je nakon izbijanja požara u skladištu oružja u ruskoj republici Udmurtiji.


Požar je izbio u skladištu oružja u Iževsku, na Uralu. Regionalno ministarstvo za izvanredna stanja evakuiralo je 28 tisuća stanovnika obližnjih mjesta jer se u skladištu nalazi 58 tisuća tona eksploziva i streljiva.  Devet ozlijeđenih nalazi se u bolnici zbog teških opekotina, a ostali su pretrpjeli samo manje ozljede, rekao je glasnogovornik ministarstva Mihail Surkov.

U tom skladištu je smješteno topničko naoružanje, objavilo je rusko ministarstvo obrane. Ruska televizija prikazala je snimke po kojima se požar može vidjeti kilometrima od skladišta. Sa svakom novom eksplozijom velika vatrena kugla podiže se u zrak, javljaju agencije.

Požar gase brojni vatrogasci, uz pomoć robota za gašenje požara i pirotehničara. (Hina)

Vezani članci Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara Požar automobila Vatra naglo buknula u minijaturnom autu, požar progutao nekoliko automobila prije nego što su stigli vatrogasci