Obavijesti Video Pretražite Navigacija
53 poginulih

Požar šangajskog nebodera uzrokovalo varenje, četvero uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija privela je četvoricu muškaraca za koje sumnja da su vareći uzrokovali požar na neboderu od 28 katova u Šangaju.

U tom su požaru u ponedjeljak poginule 53 osobe, objavili su službeni mediji. 'Pritvorena su četvorica osumnjičenih', prenosi novinska agencija Xinhua, dodajući da je požar, koji je progutao 28-katnicu u najvećemu kineskom trgovačkom središtu, izazvan 'nedopuštenim varenjem izvedenim mimo pravila'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojka višestruko narasla U 'neboderu buktinji' poginulo najmanje 49 osoba Slika nije dostupna Ljudi iskakali kroz prozore VIDEO: 'Pakleni toranj' u Šangaju, više poginulih

Zapovjednik vatrogasaca u Šangaju Chen Fei tvrdi kako je 'gašenje požara u neboderima problem u svim zemljama svijeta' te odbija optužbe stanara da su mjere spašavanja bile nedostatne te da se presporo reagiralo.

>> U 'neboderu buktinji' poginulo najmanje 49 osoba

Osim 53 poginule osobe, u požaru je ozlijeđeno 70 ljudi, među kojima je 17 s teškim opeklinama. Protiv vatre borilo se 25 vatrogasnih ekipa i 61 vozilo, a trebalo im je četiri i pol sata da požar stave pod nadzor.

Požar je buknuo na skelama oko nebodera i jako se brzo proširio na unutrašnjost. Većinu od 156 kućanstava u neboderu činili su učitelji i njihove obitelji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene