Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan kontrole

Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Požar u Grčkoj
Požar u Grčkoj Foto: Afp
Požar u Grčkoj Atene ponovno se razbuktao u četvrtak navečer te pokrenuo novi niz evakuacija i uništio još imovine.

Sve jači vjetar razbuktao je veliki požar zapadno od glavnog grčkog grada Atene te je on ponovno izvan kontrole, objavile su grčke vatrogasne službe tijekom večeri u četvrtak.

Tijekom dana iz Grčke su dolazile vijesti kako je požar stavljen pod kontrolu nakon što su gašenju požara pomogli dodatni kanaderi koji su pristigli iz Francuske i Italije. No, u večernjim satima ponovno se pojačao vjetar i nanovo je razbuktao požar koji traje od utorka.

Po informacijama iz Grčke dosad je izgorjelo oko 35 kvadratnih kilometara šume i poljoprivrednih površina, a određena mjesta su prilikom širenja požara i evakuirana.

Već ranije u Grčkoj su upozoravali kako bi nove probleme s požarom mogli imati tijekom četvrtka i petka kada se očekuje novi toplinski val praćen s temperaturama iznad 40 stupnjeva Celzija.

Vatrogasce je najviše zabrinuo požar kod mjesta Stefani. Kada bi prošao pored sela prema istoku, cijeli nacionalni park Mt Parnitha bio bi u opasnosti, piše Ekathimerini.com. No promjena smjera vjetra oživjela je još jednu frontu, u blizini mjesta Mandra, oko 10 kilometara jugozapadno od Stefanija. 

Hrvatska je također poslala kanader s dvije posade u Grčku kako bi pomogla u gašenju razornih požara, objavio je u petak MORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene