Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Instalacije pred muzejem

VIDEO Prizor iz Tel Aviva koji slama srce: Prazan stol sa 203 mjesta, a jedan detalj posebno je potresan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred muzeja u Tel Avivu postavljen je šabatni stol za 203 taoca koje je Hamas oteo u Gazi.

Oko 200 praznih stolica posloženo je duž platoa ispred muzeja u Tel Avivu. Simboliziraju ljude koje je prije dva tjedna oteo Hamas u Gazu. Ovo je poznata taktika koju koriste Židovi još od 1960-ih kako bi obratili pozornost svijeta na članove svoje zajednice koji su oteti ili zatočeni, prenosi Times of Israel.

Na stolu su poredani tanjuri i čaše za vino, kao i poseban kruh koji se priprema za prilike kao što su Šabat i veliki židovski praznici. Na stolu je postavljena i bočica za bebe, koja pokazuje da među otetima ima i male djece.

Hamasov uvjet da pusti taoce je da prestane raketiranje pojasa Gaze u kojem živi 2,3 milijuna ljudi od čega su polovica djeca. Jučer je pustio dvije američke državljanke - majku i kćer. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na slobodi FOTO/VIDEO Pogledajte snimku puštanja taokinja koje su hamasovci oteli! Potreseni otac kroz suze otkrio kako je kći

Pročitajte i ovo Pojas Gaze RAT NA BLISKOM ISTOKU FOTO/VIDEO Jezivo svjedočanstvo kirurga iz Gaze: Pacijentima je koža prekrivena opeklinama, a zavoja nema - 80 posto stradalih su djeca

Unatoč tome, raketiranje Gaze se nastavlja, samo noćas život je izgubilo najmanje 19 ljudi, a oni koji žele pobjeći, ne mogu - granični prijelaz s Egiptom danas je otvoren na 20 minuta samo kako bi ušli kamioni s humanitarnom pomoći. Nijedna osoba, uključujući djecu, nije uspjela napustiti Gazu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene