Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banjolučka policija objavila je da je uhitila 25-godišnjaka kojega sumnjiči za podmetanje požara u kojem su oštećena vrata katoličke crkve na Petrićevcu i predala ga okružnom tužiteljstvu.


Iz Centra službi sigurnosti u Banjoj Luci priopćeno je kako se za paljevinu tereti Jovan Majstorović. Prema procjeni policijskih istražitelja na vratima crkve na Petrićevcu vatra je pričila štetu u iznosu od oko 7.500 eura.

Vandalski čin na Veliki petak uznemirio je malobrojne preostale katolike koji još žive u petrićevačkoj župi. Župnik fra Ivo Orlovac podsjetio je kako ih je tamo prije rata živjelo šest tisuća, a sada župa broji tek 400 vjernika, uglavnom starijih osoba.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Splitsko-dalmatinska županija bori se s požarima, jak vjetar otežava gašenje Tornjevi zagrebačke katedrale Kako su u potresu prošle crkve? "Svaki onaj komad što je pao mogao je ubiti čovjeka"

>> Zapaljena vrata katoličke crkve kod Banje Luke, Hrvati uznemireni

Predstavnici četiri najveće vjerske zajednice u BiH okupljeni u Međureligijskom vijeću (MRV) u subotu su posjetili oštećenu crkvu kako bi osudili vandalski čin. Podmetanje požara osudili su u petak i najviši dužnosnici Republike Srpske. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook