Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac ne odustaje

Pismo 13-godišnje djevojčice potreslo je svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos svojevrsnoj javnoj kampanji protiv dogovorenog braka, otac ne odustaje od udaje svoje kćeri.

Trinaestogodišnja djevojčica koju su roditelji naumili udati napisala je potresno pismo svojem učitelju da zaustavi taj brak.

Njoj nije uspjelo nagovoriti oca i majku da je ne udaju.

'Ne želim se udati. Zaklela sam se da se neću udati prije nego što napunim 18 godina. Želim ići u školu', napisala je očajna Duli Hembrom iz indijskog Jamshedpura.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Majka je sve znala, ali je šutjela: Otac, brat i ujak 2 godine silovali tinejdžericu

O pismu i vapaju djevojčice su izvijestili tamošnji mediji. Očitovao se i njezin otac koji je izjavio da ne namjerava odustati od njezine udaje te da je takva praksa uobičajena u njihovom društvu jer je 'teško naći prikladnog muža za odraslu djevojku'.

Indija je poznata pa dječjim brakovima, a prema statistikama UN-a 18 posto djevojčica udaje se prije nego što navrše 15 godina dok ih 47 posto stupa u brak prije 18. godina, piše Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene