Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Deveta žrtva zaraze streptokokom A u Velikoj Britaniji petogodišnja je djevojčica, a njen otac je odlučio progovoriti o svemu što je obitelj prošla prije smrti.


Slomljeni otac djevojčice preminule od streptokoka, rekao je da je svoju petogodišnju kćer vodio u bolnicu tri puta u tri dana, a da su mu liječnici svaki put rekli da je odvede kući. Umjesto liječenja, preporučili su mu da je hidratizira. Tek nakon što je djevojčica rekla da osjeća kao da će umrijeti, primili su je na intenzivnu njegu. Bolnica je sada odlučila provesti istragu.

Djevojčica je počela pokazivati simptome 26. studenoga, a roditelji su je odlučili odmah odvesti kod liječnika. Trebala je biti testirana na streptokok, međutim, doktori su od toga odustali. Rekli su njenom ocu da pretjeruje, da je s njegovom kćeri sve u redu i da je kući hidrira Lucozadom.

Ilustracija "Ovo što radite je opasno": Zbog porasta oboljele djece od strepa A roditelji napravili kaos na tržištu lijekova

Kako joj se sutradan stanje nije poboljšalo, roditelji su odlučili da je ponovo odvedu u bolnicu, nakon čega su ih liječnici ponovo poslali kući.

Tek kada je devojčica trećeg dana rekla da misli da umire, primljena je u bolnicu. Utvrđeno je da ima upalu pluća uz sumnju na sepsu. Nakon što su joj testirali krv, utvrđeno je da ima streptokok A.

"Trebali su je testirati na streptokok odmah u ponedjeljak. Mislim da bi imala dva dodatna dana borbe", rekao je otac za Mirror.

Ilustracija Raste broj smrtnih slučajeva od bakterijske zaraze: Vlasti šalju upozorenje liječnicima, tisuće roditelja povlači djecu iz škole

"U četvrtak u 3 sata ujutro cijelo joj se tijelo ugasilo i umrla je na pet minuta. Liječnici su je uspjeli reanimirati. Zatim je držana u induciranoj komi uz davanje antibiotika", ispričao je.

Umrla je u ponedjeljak, 5. prosinca, a njena obitelj za to krivi liječnike koji je nisu primili u bolnicu na vrijeme.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju