Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojavile su se i prve amaterske snimke posljedica razornog potresa koji je pogodio središnju Italiju.


Gradonačelnik Amatricea kaže da su stanovnici grada zatrpani ispod ruševina nakon potresa te da je "tri četvrtine grada nestalo", kao posljedica potresa.

Vezani članci Tomislav Tomašević i Damir Vanđelić Tomašević o uhićenjima: ''Ako je netko koristio svoj javni položaj, za mene je to jednako ratnom profiterstvu. Ne znam ništa gore od toga'' Snimka pada žičare u Italiji VIDEO Objavljena stravična snimka pada žičare u Italiji, kada je poginulo 14 ljudi

Pojavile su se i prve snimke posljedica potresa, koje pokazuju ogromne štete u Amatriceu i ulice zatrpane ruševinama obližnjih kuća i objekata.

"Ovo je središte Amatrice, situacija je dramatična", riječi su muškarca koji je snimio posljedice potresa u priloženom videu.

Podsjetimo, središnju je Italiju noćas pogodila serija snažnih potresa. Osobito je jak udar bio oko 4:34 minute, kada je udar bio magnitude oko 6,2 stupnja.

'Najgore su pogođeni gradovi Accumoli, Amatrice, Posta i Arquata del Tronto', kazao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari. Talijanske vlasti izvjestile su da je najmanje šest osoba poginulo.